Wat brengt 2019 voor Lommel SK?

Menig supporter van Lommel SK vraagt zich bij de start van het nieuwe jaar af wat hij of zij mag verwachten van groenwit voor de nabije toekomst.

Voor Lommel SK start vrijdagavond met de thuismatch tegen KVC Westerlo immers het laatste luik van acht wedstrijden in de tweede periode. Momenteel staan de Noord-Limburgers met 25 punten op een gedeelde vierde plaats in de rangschikking van Eerste Klasse B. Goede prestaties, en nog belangrijker resultaten, in het eerste drieluik tegen KVC Westerlo, AFC Tubize en OH Leuven kunnen bepalen of er ambities mogen zijn richting play-off 2 of dat er nog voor het behoud moet gestreden worden in play-off 3.

Tijdens de laatste weken van 2018 en de eerste weken van 2019 lijkt men bij Lommel SK werk te maken van de verdere sportieve en commerciële uitbouw van de club. Zo werden de de jonge talenten Laurens Vermijl (21) en Jamal Aabbou (18) voor twee bijkomende seizoenen (tot 2021) vastgelegd.

Eerder waren er dit seizoen al contractverlengingen voor kapitein Glenn Neven (28, tot 2022), flankverdediger Timo Cauwenberg (24, tot 2021), middenvelder Sebastiaan Brebels (23, tot 2021) en topscorer Leonardo Miramar Rocha (21, tot 2020).

Daarnaast werd met Jochen Janssen een oude bekende ingehaald om het management te versterken op commercieel en sportief vlak. Jochen speelde tijdens zijn voetbalcarrière voor zowel KFC Lommelse SK (1995-1997, 58 officiële wedstrijden, 6 doelpunten) als KVSK United (2007-2008, 34 officiële wedstrijden, 10 doelpunten ).

Momenteel is het nog afwachten of er nog bijkomende sportieve versterking komt in deze wintermercato. Op uitgaand vlak is er tot dusver enkel de uitleenbeurt van de 25-jarige Jentl Gaethofs aan KFC Dessel Sport te melden. Voor Jentl, die in het seizoen 2013-2014 door de supporters verkozen werd tot de Lommelse Gouden Schoen, lijkt hiermee een periode van 6,5 seizoenen afgesloten te worden. Daarnaast werd in de media gewag gemaakt van een mogelijk vertrek van spits Alessandro Cerigioni, die sinds zijn terugkeer naar de Gestelsedijk weinig aan spelen toekomt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.