Wouter Vrancken – Voetbalwereld is een soort oerwoud met eigen vaste wetten

In een terugblik op het sportieve jaar 2017 komt in HLN Wouter Vrancken nog aan het woord over zijn onverwacht ontslag bij Lommel SK. “Dat ik zelf de stop eruit trok bij deze hele mooie club met een heleboel fantastische mensen verbaasde velen. Zo was ik naar Lommel gekomen om mijn visie op het vak verder te ontwikkelen en voelde ik dat ik mezelf aan het voorbij lopen was.”

De Truienaar vervolgt zijn verhaal met: “Ik probeer altijd zelfkritisch te blijven en daar zat het fout. Zo verwachtte ik meer van mezelf, maar was daar blijkbaar nog niet klaar voor. Er waren twee opties: verder gaan in de mallemolen waar twee derde van de proftrainers al aan de deur gezet waren of de klok even terug zetten als hulptrainer of desnoods als coach in een lagere reeks aan de slag gaan.”

Dan kwam het aanbod van KV Kortijk om er T3 te worden: “Enkele dagen na mijn vertrek bij Lommel werd ik gebeld door voorzitter Allijns. Hij bood me de kans aan om als T3 in een stabiele omgeving bij te leren en verdere stappen te zetten op mijn pad. Een situatie waarin ik me prima voel. Als ik binnen anderhalf jaar aan de Pro Licence cursus begin, zien we wel verder.”

Over het ‘voetbalwereldje’ op zich zegt de 37-jarige coach dat het op een soort oerwoud lijkt met zijn eigen vaste wetten. “Toch wil ik trouw blijven aan mijn visie: eerlijk respect voor iedereen, in harmonie samenwerken aan het best mogelijke om achteraf elkaar zonder schroom elkaar in de ogen te kunnen kijken.”

Afsluiten doet Wouter Vrancken met: “Het voorbije jaar was een soort rollercoaster van emoties die me hopelijk op weg gezet heeft naar nog meer en beter. Meer van dat moois mag in 2018, al mag het wat betreft iets rustiger… beste wensen.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.