Strijdend Lommel SK gaat kopje onder in verlengingen

© JPV – Huddle

KV Kortrijk heeft Lommel SK met 4:2 na verlengingen verslagen in de terugwedstrijd van het barrageduel voor promotie naar de Jupiler Pro League.

Lommel SK-coach voerde één wijziging door in de startende elf t.o.v. de heenwedstrijd, Henry Oware keerde terug uit blessure om op de linksachter plaats te nemen. Door zijn terugkeer viel Álex Granell uit de basis en nam Lucas Schoofs zijn vertrouwde stek op het middenveld weer in.

De bezoekers kenden een droomstart als Arthur Sales zich aan de rechterkant doorzette en een gemeten voorzet afleverde bij de vrijstaande Diego Rosa die met een gekruiste plaatsbal thuisdoelman Pirard te grazen nam. De thuiisploeg kwam dicht bij de gelijkmaker in de 23e minuut als een voorzet/schot van Avenatti tegen de rechterpaal dwarrelde.

Bij de rust bleef doelman Jari De Busser noodgedwongen in de kleedkamer met een verzwikte enkel, waardoor Nikola Ivezić tussen de palen kwam te staan.

KV Kortrijk stak in de 50e minuut de neus gevaarlijk aan het venster wanneer Kangwa een voorzet van Mehssatou niet met het hoofd kon beroeren. Drie minuten later duwde Nikola Ivezić een kopbal van Avenatti over de dwarsligger. De Kerels dachten na 55 minuten de gelijkmaker aan te tekenen maar de binnenglijder van Avenatti. werd afgekeurd voor buitenspel.

In de 59e minuut besloot ref Bert Put de wedstrijd te onderbreken omwille van het onweer boven Kortrijk. Na een pauze van 15 minuten was Nikola Ivezić opnieuw bij de pinken bij een schuiver van Sissako. Tien minuen voor tijd knalde Arthur Sales rakelings over het doelkader. In de 82e minuut redt de Lommelse invallersdoelman de Lommelse meubelen bij een 1-op-1 met Avenatti. Na de reguliere speeltijd stond nog steeds de 0:1 op het scorebord en kwamen er verlengingen.

In de 96e minuut lukte Ambrose dan toch de gelijkmaker met een kopbal die door de handen glipte van Nikola Ivezić. Tot overmaat van ramp liep Henry Oware even later tegen een tweede gele kaart aan. Daarna kwan de Veeka op een 2:1 voorsprong toen wederom Ambrose een voorzet van De Neve tegen de netten gleed. Na 104 minuten bracht Lucas Schoofs de stand weer in evenwicht met een penalty na een strafschopfout op Amar Fatah.

De boeken gingen echter onherroepelijk dicht in de 107e minuut toen Silva attent reageerde toen Nikola Ivezić de bal loste op een schot van Ambrose. Diezelfe Ambrose word nog een hattrickheld in de 117e minuut toe hij de 4:2 aantekende na een voorzet van…

Door dit resultaat verzekert KV Kortrijk zich van een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League, voor Lommel SK strandt het schip in het Guldensporenstadion en kan groenwit zich opmaken voor een volgend seizoen in de Challenger Pro League..

Wedstrijdgegevens