Sneeuwval en donderpreek doen Lommel SK ontwaken

Lommel SK heeft zondagavond met 3:2 gewonnen van RWDM na een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft kwam een bleke en inspiratieloze thuisploeg op een 0:2 achterstand na twee doelpunten in geschenkverpakking.

Kevin Nzuzi voltrok telkens het vonnis, eerst na onzorgvuldig verdedigen van Yannick Vandersmissen, daarna na een uitschuiver van Laurent Lemoine. Na een donderpreek van coach Liam Manning tijdens de rust en de neerdwarrelende sneeuw in het begin van de tweede helft sloeg de motor van groenwit wel aan.

Een voordien onzichtbare Jordan Attah Kadiri schoof, na een voorzet van Anass Zaroury, de aansluitingstreffer tegen de touwen. Daarna was het de beurt aan “captain fantastic” Glenn Neven om met een rake kopbal, wederom na voorbereidend werk van Anass Zaroury, de stand in evenwicht te brengen.

Voor de 3:2 winstcijfers zorgde uiteindelijk de ingevallen Manfred Ugalde, toen de kleine Costa Ricaan met een kopbal, na een voorzet van Kolbeinn Thordarson, RWDM-invallersdoelman Romain Matthys te grazen man.

Vrijdagavond wacht Lommel SK opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt het Oost-Vlaamse KMSK Deinze op bezoek.

Lommel SK vs RWDM 3:2 – Wedstrijdgegevens