Sem Franssen – Kiezen voor de beste optie met Tom Van Imschoot

In hBvL licht technisch directeur Sem Franssen de beslissing toe om sportief coördinator Tom Van Imschoot aan te stellen als hoofdtrainer. “Onze fans hadden misschien op een grote naam gerekend, maar die staan niet te springen om in de eerste amateur klasse te trainen. In onze situatie moeten we echter realistisch zijn en kiezen voor de beste optie. Tom kent het huis door en door en heeft alles om een uitstekende trainer te zijn.”

Tom Van Imschoot komt daarmee voor de tweede keer aan het roer bij de Noord-Limburgers nadat hij vorig seizoen overnam van Walter Meeuws. “Een groot verschil, want toen streden we in 1B tegen de degradatie en nu start ik als trainer van de leider”, reageert de 36-jarige die stopt als sportief coördinator.

Vorig seizoen slaagde Van Imschoot er niet in om de club te behoeden voor de degradatie, maar gaf toen zijn visitekaartje af van ‘toekomstig trainer’. Over de lokgroep terug naar het groene gras en de euforie na een zege i.p.v. zijn werkzekere en veelomvattende taak als sportief coördinator vertelt Van Imschoot:

“Toen Wouter de afgelopen week besliste om te stoppen als T1 heb ik besloten om me opnieuw kandidaat te stellen. Zo ken ik het huis, de staf, de spelers en de ambitie van het bestuur. Zij kennen mij ook en gingen het lijstje met sollicitanten af. Daaruit trokken zij de conclusie dat ik de beste optie was. Deze keer is er geen vangnet van sportief coördinator, maar dat geef ik graag op. Elke ambstermijn van een trainer is eindig. Verder hoop ik dat ik de ambitie om de club op korte termijn terug te brengen naar 1B in kan vullen, daarna zien we wel verder.”

Tom Vandervee blijft aan boord als trouwe assistent om mee de rust in de spelersgroep te behouden en om voor continuïteit te zorgen.

“Ik kwam heel goed overeen met Wouter, maar dat was vorig seizoen met Tom ook zo. Ik ben iemand die altijd zijn mening geeft en had verwacht om hier nog twee of drie jaar door te gaan met Vrancken. Om daarna eventueel open te staan voor iets nieuws.”, licht de Lommelaar toe. “Op dit moment voel ik me goed in de rol van assistent en ervaar ik de waardering van de club. Ik zie dan ook geen enkel probleem in de nieuwe samenwerking met Tom Van Imschoot.”, zegt Tom Vandervee nog.

Ook in zusterkrant Het Nieuwsblad is deze berichtgeving te lezen.

foto Sem Franssen: www.hbvl.be, Dick Demey

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.