Seizoen 2020-2021 in cijfers

Zaterdagavond sloot Lommel SK het seizoen 2020-2021 in de 1B Pro League af met een 1:3 thuisnederlaag tegen RFC Seraing. Wat nog volgt zijn enkele oefenpartijen tegen OH Leuven en Sporting Charleroi, alvorens de riem er volledig afgaat bij de Noord-Limburgers. Bij de start van de zomer, op 21 juni, blazen de troepen van coach Liam Manning opnieuw verzamelen om het volgende seizoen voor te bereiden.

Wat zeggen de cijfers over de voorbije competitiejaargang?

Lommel SK behaalde het voorbije seizoen 43 punten uit 28 wedstrijden. 13 partijen sloot het winnend af, 11 keer werd er verloren en vier maal bleef de score in evenwicht. In totaal wist groenwit 50 keer de netten te doen trillen, waarbij Manfred Ugalde het productiefst was met 11 treffers, Kevin Kis gaf het meeste assists (6). Zowel Mangred Ugalde als Kevin Kis scoorden dit jaar een hattrick, speciaal hierbij was Manfred het drie keer deed met een kopbal en Kevin drie keer bij een stilstaande fase.

© JPV

De ruimste overwinning behaalde Lommel SK op de 27e speeldag met een 2:5 overwinning tegen RWDM, het zwaarst werd er verloren van RFC Seraing, 3:5 op de eerste speeldag.

28 spelers maakten het voorbij seizoen speelminuten voor Lommel SK, centrale verdediger Laurent Lemoine was degene die het vaakst op het veld stond met 2340 minuten in 26 wedstrijden. Marlos Moreno (1936 minuten, 23 wedstrijden) en Kevin Kis (1862 minuten, 21 wedstrijden) vervolledigen de top drie.

Op disciplinair vlak pakte Lommel SK 60 gele kaarten, 2 dubbele gele kaarten en 1 rechtstreekse uitsluiting. Die dubieuze eer viel te beurt aan de inmiddels vertrokken Sebastiaan Brebels in een uitwedstrijd tegen Club NXT. De grootste zondaar was echter Vinicius Souza met 6 gele kaarten en 1 dubbele (in één uitwedstrijd tegen KVC Westerlo).

© JPV