Ruime 6:1 zege tegen SL16 FC als afsluiter

© JPV – Huddle

Vrijdagavond heeft Lommel SK de competitie in de Challenger Pro League afgesloten met een afgetekende 6:1 overwinning tegen SL16 FC.

De Luikse beloften begonnen het best aan de wedstrijd wat resulteerde in een treffer van Calut na drie minuten. Een Lommelse reactie volgde onmiddellijk want de gelijkmaker van Cauê Santos volgde binnen de minuut. Het werd de start van een waar doelpuntenfestijn in de eerste helft met treffers van Metinho, Juho Talvitie en Amar Fatah (2x).

Met die vijf tegendoelpunten kwamen de Luikse jonkies nog goed weg, want Amar Fatah miste nog een strafschop het midden van de eerste periode. De tweede helft werd bijna een maat voor niks, maar uiteindelijk legde Cauê Santos de 6:1 eindstand vast met een doelpunt in de slotfase van de partij.

Sinds de herstart in 2003 is deze 6:1 overwinning tegen SL16 FC het beste resultaat na een 0:6 overwinning tegen Racing Mechelen in 2015 en een 6:0 overwinning tegen RE Virton in 2018. Voordat de riem er helemaal afgaat, speelt Lommel SK maandagavond nog een oefenwedstrijd tegen de U21 van Manchester City.

Door deze 6:1 zege beëeindigt Lommel SK het seizoen op de eerste plaats in de Relegation Play-Offs. Een schrale troost voor de fans na een seizoen waarin de beoogde eindstek in de top zes niet behaald werd.