Ruime 2:5 uitzege tegen RWDM

Lommel SK begint sterk aan de partij en loopt in het eerste kwartier uit naar een 0:2 voorsprong.

Na zeven minuten zet Kevin Kis een strafschop om na een strafschopfout op Manfred Ugalde. Vijf minuten later zijn de bezoekers opnieuw aan het feest als een vrije trap van Kevin Kis via de Brusselse muur in het thuisdoel verdwijnt.

In de 37e minuut is er een haakfout van Robin Henkens op Thomas Ephistion in de Lommelse zestien, waarna Nicolas Rommens de aansluitingstreffer voor de thuisploeg vanop de stip aantekent.

Ook in de tweede helft schiet Lommel SK het best uit de startblokken. In de 50e minuut klimt groenwit naar een 1:3 voorsprong.  Bij een hoekschop van Diego Rosa gaat de bal in doel nadat een kopbal van Arno Verschueren afwijkt op het lichaam van Florian Le Joncour.

Daarna valt de 2:3 in de 58e minuut als Kevin Nzuzi scoort op aangeven van van Glenn Claes. De kloof wordt weer naar twee doelpunten uitgediept in de 64e minuut wanneer Anass Zaroury aangespeeld wordt door Marlos Moreno en de belofteninternationaal thuisdoelman Jonathan De Bie geen kans laat.

In de blessuretijd krijgen de bezoekers nog een lichte penalty toegekend na een fout op de ingevallen Christophe Kabongo. Het is wederom Kevin Kis die het vonnis voltrekt en met zijn hattrick de 2:5 eindstand op het scorebord brengt.

Volgende zaterdag speelt Lommel SK op de laatste speeldag thuis tegen RFC Seraing.

RWDM vs Lommel SK: Wedstrijdgegevens