Potig R Union SG wint met het kleinste verschil

In de confrontatie met leider R Union SG heeft Lommel SK zondagavond een 0:1 thuisnederlaag geleden. De beslissing viel pas diep in de tweede helft als de ingevallen Brighton Labeau een voorzet van Casper Nielsen tegen de touwen knikte.

De hoofdrol in de partij in de partij was echter weggelegd voor ref Arthur Denil die in de eerste helft vergat Union-kapitein Teddy Teuma te bestraffen met een (rood) kartonnetje voor een tackle over de bal op Marlos Moreno.

In de tweede helft trok de 24-jarige scheidsrechter nog meer de aandacht door nog 9 kaarten uit te delen, vier op acht minuten in het vierde kwartier voor de thuisploeg. Een soms op het randje spelend R Union SG kreeg daarna zijn deel waaronder een uitsluiting in blessuretijd voor Union-verdediger Jonas Bager (2 x geel). Ook werd een staflid van de Brusselaars naar de tribune gezonden.

Sportief waren de bezoekers een maatje te groot voor de Noord-Limburgers, maar met een meer deskundige wedstrijdleiding had de wedstrijd een ander verloop kunnen hebben.

Door deze tweede nederlaag op rij scoort Lommel SK een nul op zes, volgende vrijdag wacht de laatste partij van dit kalenderjaar met een uitwedstrijd tegen Club NXT.