Overtuigende 3:0 winst tegen leider Beerschot VA

© JPV – Huddle

Woensdagavond heeft Lommel SK een ruime 3:0 overwinning behaald tegen Beerschot VA. Juho Talvitie, Dermane Karim en Zalán Vancsa zorgden voor de doelpunten tegen de leider in de Challenger Pro League.

Bij groenwit viel er één wijziging te noteren in de basiself waar Jesper Tolinsson de geblesseerde Stijn Wuytens verving centraal in de defensie. De thuisploeg kende een ideale start van de wedstrijd als na drie minuten Zalán Vancsa na een snelle uitbraak Juho Talvitie bediende en de Finse aanvaller de bal voorbij Beerschot-doelman Matijas werkte.

Een krachtige bezoekende reactie bleef daarna uit, het waren integendeel de Noord-Limburgers die het laken steviger naar zich toe trokken net voor rust. Goalie Matijas leverde de bal in bij Lucas Schoofs, waarna de bal via Álex Granell bij Dermane Karim kwam die het leer in de linkerhoek tegen de netten schilderde.

Ook in de tweede helft konden de manschappen van Dirk Kuyt geen vuist maken, een knap uitgespeelde aanval over de rechterflank met een gemeten voorzet van Kluiverth Aguilar naar Zalan Vancsa zorgde zelfs voor de 3:0.

Door deze zege klimt Lommel Sk naar de vierde plaats in de rangschikking op vier punten van leider Beerschot VA. 2aterdagavond a.s. volgt een nieuwe topper bij het nummer drie in de stand: SV Zulte Waregem.

Wedstrijdgegevens