Op bezoek bij Essevee

Zaterdagavond maakt Lommel SK de verplaatsing naar de Elindus Arena voor de derde wedstrijd in één week tijd. Als tegenstander treft groenwit het nummer drie in de rangschikking SV Zulte Waregem.

Bij aanvang van het seizoen werd Essevee steevast genoemd als de promotiekandidaat bij uitstek, maar het waarmaken van deze favorietenrol liep tot dusver niet van een leien dakje. Zo voerde de degradant van vorig seizoen met de komst van Vincent Euvrard al een trainerswissel door en leed het al vijf thuisnederlagen. De laatste in dit rijtje was de vorige thuiswedstrijd tegen SK Beveren die met 0:1 verloren werd.

In de wintermercato toonde SV Zulte Waregem zich heel actief met het aantrekken van vier spelers: Anton Tanghe (KV Oostende), Ortwin De Wolf (R Antwerp FC), Tochukwu Nnadi (Botev Plovdiv) en Stavros Gavriel (Apoel Nicosia). Afscheid werd er genomen van Igor Savic (HSK Zrinjski Mostar), Borja Lopez (CD Legranès) en Timothy Derijck (contact ontbonden).

Tijdens de heenronde speelde Lommel SK en Essevee, na een aangenaam kijkstuk, 1:1 gelijk aan de Gestelsedijk. Arthur Sales, die momenteel geblesseerd is, scoorde toen het Lommelse doelpunt. Het is de eerste keer dat Lommel SK in haar huidige gedaante afzakt naar het vroegere Regenboogstadion, in een verder verleden speelde KFC Lommel(se) SK er in de jaren negentig drie keer tegen voorloper KSV Waregem.

Wedstrijdinfo

Historiek:

 

SeizoenDatumCompetitieWedstrijdUitslag
Tegen KSV Waregem
1995-199619/11/19951KSV Waregem vs KFC Lommel(se) SK1:3
1993-199419/12/19931KSV Waregem vs KFC Lommel(se) SK0:0
1992-199309/05/19931KSV Waregem vs KFC Lommel(se) SK5:0