Ook deze keer geen zege op de Heizel

© JPV – Huddle

Zaterdagnamiddag heeft Lommel SK een 1:1 gelijkspem tegen RSCA Futures behaald. Groenwit behaalde zo een 2 op 9 uit de laatste drie wedstrijden.

Voor de wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion.kwam Alvaro Santos in de basis om zijn geschorste landgenootÁlex Granell te vervangen. De 18-jarige Spanjaard werd een rijtje hoger geposteerd, waardoor Zalán Vancsa op het middenveld post vatte.

In het eerste kwartier zorgde groenwit voor dreiging maar de twee pogingen van Zalán Vancsa misten precisie. Daarna snoepte in de 25e minuut Ure de bal af van Yeboah Amankwah aan de middenlijn, waarna de Schot oog in oog met Jari De Busser, de Lommelse doelmans kansloos liet. In de resterende 20 minuten volgde er daarna geen Lommelse reactie van enige betekenis zodat er gerust werd met een 1:0 achterstand.

Kort na rust ontsnapten de bezoekers aan de 2:0 achterstand als na onzorgvuldige passing van Dries Wouters de bal over doel geschoten wordt door Tajouart.  Na 58 minuten was er dan enige dreiging nadat er een trap van buiten de rechthoek van Karim Dermane op het dak van het thuidoel belandde. Tajouart pegelde vijf minuten later de bal op doel, maar een attente Jari De Busser voorkwam verder onheil.

Een combinatie tussen Lucas Schoofs en Juho Talvitie eindigde in de 68e minuut in de armen van thuisdoelman Coosemans. De Finse aanvaller besluit enkele minuten later wederom op de Brusselse goalie. Een vluchtschot van de ingevallen Igor Vetokele wordt daarna door Coosemans over de deklat gewerkt. Bij de daaropvolgende hoekschop valt de Lommelse gelijkmaker als Dries Wouters na doorkoppen van Lucas Schoofs de bal in doel werkte. Ure kwam daarna dicht bij de winning-goal, maar Jari De Busser redde.de meubelen. Ook Juho Talvitie gaat nog zijn kans in de slotfase, maar Coosemans stond pal.

Ook na dit bezoek aan het Koning Boudewijnstadion blijft het wachten op een eerste zege in het nationale stadion. Volgende zondag speelt Lommel SK opnieuw op verplaatsing, dan geeft groenwit SK Beveren partij op de Freethiel.

Wedstrijdgegevens