Karig beloond na topper tegen SV Zulte Waregem

© JPV – Huddle

De topper tussen Lommel SK en SV Zulte Waregem kende vrijdagavond geen winnaar. Al konden de Noord-Limburgers wel aanspraak maken op meer dan het dikverdiende punt dat 1:1 gelijkspel tegen de leider opleverde.

Bij thuisploeg stonden Sam De Grand (terugkeer na schorsing), Zalán Vancsa en Juho Talvitie drie andere namen aan de aftrap dan vorige speeldag tegen Beerschot VA. Igor Vetokele en Rob Nizet moesten vrede nemen met een zitje op de bank, Amar Fatah met een eentje in de tribune.

Na een uitgestelde aftrap en een minuut stilte voor de deze week overleden ex-speler Robert Eshun begon  groenwit enthousiast aan de partij. Vooral via de linkerflank pijnigde de Lommelse linkerflank de bezoekers en een eerste kans voor Arthur Sales werd afgeblokt, daarna kan de Braziliaanse spits niet besluiten na voorbereidend werk van Juho Talvitie. Essevee werd in het tweede kwartier baas op het middenveld, maar echt doelgevaar leverde dit niet op.

Het was integendeel de thuisploeg die wederom de neus aan het venster stak via Arthur Sales na een voorzet vanJuho Talvitie. Daarna volgde nog twee hete standjes voor het bezoekende doel, eerste kon Yeboah Amankwah na een scrimmage de bal niet in doel werken, daarna mikte Juho Talvitie een bal tegen de dwarsligger. Zonder doelpunten werd er gerust na een aangename eerste helft, een gegeven waarmee de bezoekende titelfavoriet zich gelukkig mocht prijzen.

© JPV

Zoals vaak in het voetbal was het in de tweede helft wel raak voor de bezoekers bij hun eerste dreiging, een vrijstaande Zinho Gano profiteerde met een kopbaldoelpunt om Essevee op een 0:1 voorsprong te brengen. Lommel was echter niet aangeslagen wat resulteerde in de gelijkmaker toen Arthur  Sales, op aangegeven van Sam De Grand,  de bal gekruist voorbij een kansloze Bostyn kopte.

De kans om de partij te beslissen kreeg diezelfde Arthur Sales even later, maar oog-in-oog met Bostyn, strandde hij op de bezoekende doelman Bostyn. De ingevallen Ndour zorgde daarna nog voor dreiging, maar een attente Jari De Busser voorkwam verder onheil. De Lommelse goalie kwam vervolgens nog goed weg toen hij onder een voozet van Rommens doorging en Tambedou naast kopte.

Door dit 1:1 gelijkspel gelijkspel blijft Lommel SK ongeslagen in het eigen Soevereinstadion en verloor SV Zulte Waregem nog niet op verplaatsing. Op de volgende speeldag staat er voor Lommel SK een uitwedstrijd tegen RSCA Futures op het programma.

Wedstrijdgegevens