Een terugblik op een turbulent seizoen voor Lommel SK

Dat Lommel SK uiteindelijk op een zesde plaats eindigde met 35 punten mag het vooral op het conto schrijven van hun vijfde (!) coach van dit turbulent seizoen 2021-2022.

De kranige Engelse zeventiger Brian Eastick streek half februari neer in Noord-Limburg om het zieltogende schip dat groenwit geworden was niet te laten kapseizen. Een situatie waarin men verzeild geraakt was nadat eerdere coaches Liam Manning, Peter van der Veen en Luiz Felipe zelf de pijp aan Maarten gaven en andere oorden opzochten. Daarna effende T2 Patrick Greveraars het pad voor de komst van Eastick.

 

© JPV – Brian Eastick

Dankzij de wintertransfers van de ervaren Théo Pierrot en Bryan Smeets, maar ook door Jari De Busser te posteren tussen de palen in plaats van de steeds meer weifelende Cristopher Fiermarin weet Eastick een ongeslagen slotparcours van 19 op 27 te realiseren.

Een schril contrast met de calvarietocht van bijna vier maanden die Lommel SK eerder op het seizoen doormaakte met een schamele 3 op 33, de slechtste reeks ooit die Lommel SK sinds de herstart van de club in 2003 neerzette. Een reeks die o.a. zijn ontstaan vond in een onevenwichtig samengestelde spelerskern waarin het vertrek van Manfred Ugalde, Vinicious Souza en Marlos Moreno niet adequaat werd opgevangen. Ook bleken een aantal youngsters zoals Kluiverth Aguilar, Daniel Arzani en Ishak Boussouf nog te groen achter de oren om een rol van betekenis te spelen in de fysieke reeks die de 1B Pro League is.

 

© JPV – Bryan Smeets

In het aanvallende compartiment betekenden de transfers tijdens het seizoen van de Brazilianen Arthur Sales en Cauê Santos wel een meerwaarde, voor de Costa Ricaanse international Alonso Martinez lijkt echter een langere aanpassingsperiode nodig te zijn. Menig fan zal echter niet rouwig zijn dat de huurovereenkomsten van de sporadisch spelende Thomas Agyepong en de immer revaliderende Mohammed Aminu aflopen en in principe na dit seizoen terugkeren naar Manchester City.

Eén van de schaarse lichtpunten dit seizoen was de verdere ontbolstering van Rafik Belghali, het eigen Lommelse jeugdproduct greep meer en meer zijn kans op de rechterflank.

Routiniers Glenn Neven en Robin Henkens die ook dit seizoen hun waarde bewezen, kregen voor hun inspanningen een nieuw contract als beloning. Hopelijk heeft men na dit seizoen binnen CFG begrepen dat er ook nood is aan twintigers met ervaring om het jeugdige talent te ontwikkelen met de noodzakelijke begeleiding en sturing.

 

© JPV – Arthur Sales & Cauê Santos