Discutabele late treffer bezorgt FCV Dender een punt

© JPV – Huddle

Zaterdagavond heeft Lommel SK 2:2 gelijkgespeeld tegen FCV Dender EH, voor groenwit tekende Igor Vetokele twee doelpunten aan.

Voor het treffen tussen het nummer vijf en zes nam doelman en kapitein Jari De Busser terug zijn plaats tussen de palen. Daarnaast werd Igor Vetokele door coach Steve Bould heropgevist in de basis voor de gekwetste spits Arthur Sales. Ook Álex Granell keerde terug in de startende elf voor youngster Leon Lalić.

Nadat de bezoekende doelman Gies de doorgebroken Zalán Vancsa torpedeerde in de zestien kreeg groenwit een strafschop toegekend in de 18e minuut. Strafschopnemer van dienst Álex Granell besloot echter vanop elf meter op Gies. Daarna openenden de bezoekers de score net na het halfuur als Hens een vrije trap voor doel schilderde en Soladio de bal aan de tweede paal tegen de netten prikte. Met een 0:1 achterstand werd er gerust.

In de tweede helft kwam een energieke thuisploeg terug in de wedstrijd wanneer Igor Vetokele een voorzet van Sam De Grand in doel velengde in de 52e minuut. Op het uur ging groenwit er zelfs erop en erover, Igor Vetokele was het snelst bij de pinken om de bal met het hoofd binnen te werken nadar eerst Gies een poging van Sam De Grand met de voet redde.

De bezoekers gingen daarna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en vielen er nog kansen te noteren voor beide ploegen. Echter vier minuten voor tijd kreeg de ingevallen Nsimba na een haakfout op de eveneens ingevallen Jesper Tolinsson, een vrijgeleide van ref De Beuckelaer om op het thuisdoel af te gaan en de gelijkmaker aan te tekenen.

Zo raapt Lommel SK slechts één punt in de eerste wedstrijd van een week waarin nog toppers tegen Beerschot VA en SV Zulte Waregem volgen.

Wedstrijdgegevens

 

https://www.instagram.com/p/C25ma-9tG7d/