Uitvallen Glenn Neven nekt Lommel SK

Lommel SK heeft maandagavond niet kunnen profiteren van het 2:0 verlies dat concurrent voor de tweede plaats RFC Seraing leed tegen kampioen R Union SG. Tegen KMSK Deinze leed groenwit een pijnlijke 2:1 nederlaag.

De Noord-Limburgers beginnen goed aan de partij, na zes minuten staat het 0:1 als Jordan Attah Kadiri voorbereidend werk van Koki Saito verzilvert.

Het kantelmoment van de wedstrijd gebeurt echter na een kwartier als Lommel SK verder moet zonder kapitein Glenn Neven die geblesseerd het terrein moet verlaten. De tactische aanpassingen die dit uitvallen teweeg brengen, Vinicious Souza een rij naar achteren en het invallen van Diego Rosa op het middenveld, maken dat de bezoekers gaandeweg de greep op de wedstrijd verliezen.

De rust wordt nog gehaald met een 0:1 voorsprong, maar in de tweede helft trekt KMSK Deinze het laken naar zich toe.

Op het uur valt de gelijkmaker voor de thuisploeg, een gekruist schot van Mehdi Tarfi verschalkt Daniel Grimshaw. Nog geen drie minuten later is het de ingevallen Lennert Mertens die in de rechthoek met een vluchtschot het pijnlijke verdict velt.

Daarna kan een onmondig Lommel SK geen vuist meer maken.

KMSK Deinze vs Lommel SK: Wedstrijdgegevens