Lommel SK – CFG

Op 11 mei 2020 wordt Lommel SK opgenomen in de City Football Group (CFG), een Britse holding gefinancierd door de Abu Dhabi United Group (ADUG).

Clubs die behoren tot CFG delen een voetbalfilosofie die gebaseerd is op aanvallend voetbal met passing en balbezit. Binnen CFG is Lommel SK het kleine broertje van o.a. het Engelse Manchester City.

De 34-jarige Engelsman Liam Manning, eerder actief als hoofd jeugdopleiding bij New York City FC, wordt op 10 juli 2020 aangesteld als hoofdcoach. Na 16 maanden in functie wordt, in onderling overleg, op 21 oktober 2020 de samenwerking met technisch directeur Ronny Van Geneugden beëindigd.

Het eerste seizoen onder de CFG-vlag kenmerkt zich door het beheersen van de gevolgen van de Covid-19 pandemie en de eerste instroom van (jong) binnen- en buitenlands talent. De klemtoon wordt gelegd op de opleiding van jonge talenten als Manfred Ugalde, Vinicius Souza en Koki Saito. Op 18 februari 2021 wordt de Engelsman Mike Green voorgesteld als nieuwe CEO, het voormalige hoofd van ‘City in the Community (CITC)’ binnen CFG vervangt Harm van Veldhoven die een nieuwe rol krijgt als voorzitter van Lommel SK. In mei 2021 verhuist Green van Manchester naar Noord-Limburg om er zijn nieuwe taak op te nemen.

© JPV

Lommel SK sluit haar eerste seizoen als onderdeel van de CFG af op een derde plaats na de ongenaakbare kampioen R Union SG en RFC Seraing, die beiden promoveren naar de Jupiler Pro League. Na het seizoen besluit CFG om de talenten Manfred Ugalde en Vinicius Souza op huurbasis elders te stallen, respectievelijk bij FC Utrecht en YR KV Mechelen.

Vijf dagen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 tegen Waasland-Beveren neemt coach Liam Manning ontslag om aan de slag te gaan bij het Engelse MK Dons. Op 21 augustus wordt T2 Peter van der Veen aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 49-jarige Rotterdammer won in 2019 coach van de U17 van Oranje het Europees kampioenschap.

Oefenmeesters

SeizoenReeksTrainer(s)
2021-2022Eerste Klasse B Peter van der Veen
Peter van der Veen (ad interim tot 20 augustus 2021)
Liam Manning (tot 11 augustus 2021)
2020-2021Eerste Klasse B Liam Manning