KVV Overpelt-Fabriek

De wortels van KVV Overpelt-Fabriek gaan terug tot Vlug & Vrij Overpelt-Usines, dat in de jaren 20 wordt opgericht en zich in 1927 aansluit bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 1064. De club werd geschrapt in 1933, maar opnieuw opgericht in 1937 als Vlug & Vrij Overpelt.

Men sluit zich opnieuw bij de Voetbalbond aan en krijgt er nu stamnummer 2554. Overpelt-Fabriek, zoals de naam in de volksmond wordt genoemd naar de gelijknamige wijk met zijn zinkfabriek, is de club van de arbeiders. De club staat bekend voor grote toeschouwersaantallen en een volks karakter.

De ploeg speelt in het stadion De Leukens in Overpelt. In 1954 bereikt de club de nationale reeksen. Na drie jaar in Vierde Klasse stoot men in 1957 zelfs door naar Derde klasse. Eind jaren 50 wordt de clubnaam officieel voluit Vlug en Vrij Overpelt-Fabriek.

In 1982 promoveert men naar Tweede Klasse, waar men drie jaar blijft spelen. Daarna pendelt de club nog verscheidene jaren op en neer tussen Tweede en Vierde Klasse. In 1987 wordt de club koninklijk, zodat de clubnaam in 1988 Koninklijke Vlug en Vrij Overpelt-Fabriek wordt. Halverwege de jaren 90 speelt men nog eens drie seizoenen in Tweede. Men bereikt echter nooit de hoogste klasse.

bron: Wikipedia