Limburgs voetbal kleurt opvallend Lommels

Het voorbije weekend viel voor veel Limburgse clubs hun seizoen in een beslissende plooi en veel spelers met een Lommels verleden eisten hierbij een hoofdrol op. Allereerst mag men in Noord-Limburg terecht trots zijn op het huzarenstukje dat men de voorbije sportieve jaargang realiseerde. Lommel SK is immers twee speeldagen voor het einde van de play-downs al zeker van een verlengd verblijf in de Proximus League (Eerste Klasse B).

Dit voor een club die met voorsprong het laagste budget heeft van heel de profliga en het ook vooral doet met eigen Limburgse en Belgische jongens. Een seizoen doorspekt met knappe uitzeges bij titelpretendenten KV Mechelen en KFCO Beerschot Wilrijk en waarin zelfs de eerste periodetitel even in zicht was. Verder is aan de Gestelsedijk de voertaal in de kleedkamers nog het Nederlands, welke andere profclub kan dit nog zeggen?

Op de andere Limburgse velden was het al even imponerend. In de topper van de Jupiler Pro League tussen KRC Genk en Club Brugge scoorden met Leandro Trossard en Hans Vanaken twee spelers die in hun jongere jaren hun voetbalkwaliteiten ontwikkelden in groenwitte kleuren.

In de Eerste Amateurklasse sluit KVV Thes Sport de reguliere competitie af als leider. Helaas is aan dit feit geen officiële kampioenschapstitel verbonden, want die wordt pas later toegekend na een eindronde met KMSK Deinze, KSK Lierse Kempenzonen en R Excelsior Virton. Daar de Looienaars geen licentie aanvroegen voor het profvoetbal is een eventuele promotie voor hen uitgesloten. Toch verdienen ex-Lommelspelers Davy Brouwers, Giel Deferm, Kevin Oris en Sam Vanaken en hun ploegmakkers een welgemeende proficiat voor het afgelegde parcours.

In de Tweede Amateurklasse heeft Patro Eisden Maasmechelen zich sportief verzekerd van het kampioenschap, een opsteker nadat eerder deze week hen een licentie voor de Eerste Amateurklasse onthouden werd. In het Maasland zorgden de voormalige Lommelspelers Axel Swerten, Jordan Renson en Yassin Gueroui voor een sportieve wedergeboorte van de ex-mijnploeg. Voor de groene tafel van het BAS moet nu in herkansing wel nog een licentie bekomen worden zodat de promotie ook definitief een feit wordt.

Vermeldenswaardig is ook het seizoen van K Bocholter VV dat vermoedelijk op weg is naar een eindrondeticket in de Tweede Amateurklasse. Ook hier speelden drie jongens met een Lommel-verleden een belangrijke rol: Niek van den Putte, Christophe Bertjens en Wouter Scheelen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.