Hans Vanaken wint Gouden Schoen 2018

Woensdagavond is Hans Vanaken tot de 65e Gouden Schoen verkozen, de trofee van de krant Het Laatste Nieuws die de beste voetballer van het voorbije kalenderjaar in de Belgische competitie bekroond. De 26-jarige middenvelder van Club Brugge won de trofee voor Mehdi Carcela (Standard Luik) en Alejandro Pozuelo (KRC Genk).

Hans is een voormalig Lommels jeugdproduct die van 2010-2013 in het eerste elftal speelde van het toenmalige Lommel United. In deze periode maakte hij 23 doelpunten in 86 officiële wedstrijden. Tijdens zijn laatste seizoen aan de Gestelsedijk in 2012-2013 ontving hij destijds van de Lommelse supporters ook een Gouden Schoen als beste speler.

Hans bond als kleine knaap nog zijn eerste voetbalschoenen aan bij KFC Lommelse SK, waarna hij als 10-jarige de overstap maakte naar de jeugdopleiding van PSV Eindhoven. Als 16-jarige keerde hij naar Lommel terug en twee jaar later debuteerde hij, met een invalbeurt tegen RAEC Mons, in het eerste elftal van Lommel United op 17 oktober 2010.

In het seizoen 2012-2013 speelde ook Leandro Trossard een vijftal maanden op uitleenbasis bij Lommel United, waarna nog een tweede uitleenbeurt van een volledig seizoen volgde in 2014-2015. Na dat seizoen ontving ook Leandro een Gouden Schoen van de Lommelse supporters. De 24-jarige flankaanvaller van KRC Genk eindigde op een vijfde plaats in de verkiezing.

Proficiat Hans!
Proficiat Leandro!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.