Peter Maes vervangt Stefan Gislason bij Lommel SK

De 55-jarige Peter Maes is donderdagmiddag aangesteld als vervanger van de IJslandse hoofdtrainer Stefan Gislason bij Lommel SK. De IJslander betaalt het gelag voor het sportief minder presteren van de Noord-Limburgers, Lommel SK staat voorlaatste in de 1B-reeks met 7 punten op 30.

Peter Maes is geen onbekende in het Lommelse voetbal, zo speelde hij van 1982 tot 1989 bij het vroegere KFC Lommelse SK in de toenmalige derde en tweede klasse. Daarna speelde de doelman voor KRC Mechelen, RSC Anderlecht, KSK Beveren, Standard de Liège en Germinal Beerschot.

Als trainer begon hij in 2001 bij Verbroedering Meerhout, waarna hij vervolgens Verbroedering Geel, YRKV Mechelen, KSC Lokeren OV, KRC Genk en wederom KSC Lokeren OV onder zijn hoede had. Met YRKV Mechelen dwong hij de promotie af van tweede naar eerste klasse in 2007. Bij KSC Lokeren was hij het meest succesvol, zo won hij er twee keer de Beker van België (2012 en 2014). Ook kreeg hij 3 individuele onderscheidingen: Trofee Raymond Goethals (2012), Guy Thys Award (2013) en Trainer van het Jaar (2014).

In 2018 kwam Peter Maes in opspraak door zijn betrokkenheid in de “Operatie Schone Handen”, vermoedelijk hangt hiervoor de Lommelaar nog een gerechtelijke straf boven het hoofd.

Peter Maes en Lommel SK bereikten een akkoord tot het einde van het lopende seizoen.

foto Peter Maes: www.lommelsk.be

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.