Lommel SK lijdt 3:2 nederlaag in blessuretijd

Lommel SK heeft zaterdagavond zich pas in blessuretijd gewonnen gegeven tegen Union SG. In de uitwedstrijd tegen de onbetwiste leider komen de Noord-Limburgers al in de eerste minuut op een 0:1 voorsprong als Arno Verschueren na voorbereidend werk van Marlos Moreno en slecht ontzetten van Christian Burgess de bal voorbij thuisdoelman Moris jaagt.  Ondanks aandringen en veel balbezit van de Brusselaars halen de bezoekers met deze kleine voorsprong de rust.

De 1:1 valt net voor het uur als Casper Nielsen spits Deniz Undav aanspeelt en deze Daniel Grimshaw verschalkt. Groenwit komt echter snel terug op voorsprong, deze keer zijn de rollen van het eerste Lommelse doelpunt omgekeerd: Arno Verschueren als aangever en Marlos Moreno als doelpuntenmaker.

Union komt echter terug langszij als Deniz Undav, na een voorzet van Dante Vanzeir, zijn tweede treffer van de avond aantekent. De Duitse spits beslist daarna nog met een derde goal in blessuretijd de wedstrijd, een hard verdict voor een verdienstelijk strijdend Lommel SK.

De wedstrijd werd ook gekenmerkt door het hoge aantal gele kaarten, 12 in totaal waarvan 8 voor de thuisploeg en 4 voor de bezoekers.  Union dat doorheen de competitie in de 1B Pro League walst, is ook onbetwist leider in dat nevenklassement (62).

Opvallend is ook dat de technische staf van Union bijna elke scheidsrechterlijke beslissing in hun nadeel of fout van de tegenstander aangrijpt om veel misbaar te maken. Verder coacht T1 Felipe Mazzu bijna doorlopend buiten zijn technische zone gedurende een wedstrijd. Je kan het de donkere kantjes van de terechte bijna kampioen noemen.

R Union SG vs Lommel SK: Wedstrijdgegevens