Kleine zege tegen Club NXT

Lommel SK heeft het zondagavond niet onder de markt gehad met Club NXT. Het duurde totdat de bezoekers in de 63e minuut op een 0:1 voorsprong kwamen via Mathis Servais dat de slap en ongeïnspireerde Noord-Limburgers meer dreiging en creativiteit aan de dag legden.

Een tegendoelpunt waarbij slecht uitverdedigen van doelman Daniel Grimshaw aan de grondslag lag. Jammer voor de 23-jarige Engelsman die daarvoor als enige op een aanvaardbaar niveau speelde en Club NXT enkele malen van een doelpunt hield.

De gelijkmaker valt al in de 66e minuut als Kevin Kis een strafschop verzilvert na een fout op Marlos Moreno. De zegetreffer scoort groenwit in de 78e minuut via een rake kopbel van Arno Verschueren op aangeven van Kevis Kis. Een hard verdict voor een meer dan behoorlijk acterende Brugse beloftenploeg.

Bij Lommel SK mocht de 18-jarige Diego Rosa voor het eerst aan een wedstrijd beginnen. Verder viel in de slotfase de eveneens 18-jarige Rafik Belghali in, die daardoor zijn eerste speelminuten maakte in het elftal van coach Liam Manning. Spits Manfred Ugalde ontbrak omwille van een schorsing na vijf gele kaarten.

Op de volgende speeldag neemt Lommel SK het zondagnamiddag op tegen KVC Westerlo, de derde uit het klassement. Het zal dan uit een ander vaatje moeten tappen.

Lommel SK vs Club NXT: Wedstrijdgegevens