Sam Vanaken – Uitwedstrijd tegen Berchem Sport gaat voorlopig door

Vandaag wordt in hBvL ingegaan op de financiële problemen bij reeksgenoot ASV Geel en laat men Sam Vanaken, een bekende naam in het Lommelse voetbalhuishouden, aan het woord. De krant bericht van een schuldenberg van 650.000 euro. Eerdere berichten spraken van een put van 400.000 euro, waarvan 200.000 zou zijn weggewerkt.

“Maandagavond is op een bestuursvergadering gevraagd om meer tijd. (zucht) Vanuit de spelersgroep wensen we graag een woordje uitleg. Dit is een verre van een plezante situatie. We horen constant negatieve signalen rondom het voortbestaan van de club. Zware woorden als een faillissement en vereffening vallen dagelijks te lezen.”, steekt de 26-jarige centrale verdediger van wal.

Vooral de achterstallige betalingen zijn de Lommelaar een doorn in het oog: “Vanaf oktober is de spelersgroep niet meer betaald geweest. Het spreekt voor zich dat er de nodige frustratie heerst tijdens de trainingen, want niemand wacht graag op zijn geld. We willen vanuit de spelersgroep graag een signaal geven, maar hoe is nog niet besproken.”

Over de komende uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen Berchem Sport zegt Vanaken: “Die gaat voorlopig door. Iedereen daagt op voor de wekelijkse trainingen, dus de goesting is nog altijd aanwezig.”

Als jeugdspeler maakte Sam Vanaken al de vereffening mee van het toenmalige KFC Lommelse SK: “Toen was ik 13 jaar en bleek de schuldenberg uiteindelijk veel te groot. Deze vervelende situatie heb ik dus al eens in mijn carrière meegemaakt. Hopelijk blijft het ook bij die ene keer.

De spelers van ASV Geel vragen alleszins meer duidelijkheid tegen volgende week woensdag, vanaf die dag zijn ze drie maanden niet meer betaald en mogen ze transfervrij de club verlaten.

foto Sam Vanaken: Dick Demey
RSS
Facebook
Google+
http://www.gestelsedijk.be/uncategorized/sam-vanaken-uitwedstrijd-tegen-berchem-sport-gaat-voorlopig-door/
Twitter

Reageren is niet mogelijk