Lommel SK

Na afloop van het seizoen 2016-2017 en de sportieve degradatie naar de 1e amateurliga deelt voorzitter Paul Kerhofs van Lommel United mee dat de club vanaf het seizoen 2017-2018 door het leven zal gaan als Lommel SK.

Op dinsdagavond 27 juni 2017 stelt het bestuur van Lommel SK een nieuw logo voor en geeft het een stand van zaken rond het stadionproject. Tevens licht men de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren naar de 1B-reeks toe. Om dit doel te realiseren trekt Lommel SK Wouter Vrancken aan als nieuwe hoofdtrainer.

Na 9 competitiewedstrijden en met Lommel SK op de eerste plaats in de rangschikking met 20 punten stopt Wouter Vrancken echter als hoofdtrainer omwille van persoonlijke redenen op 28 oktober 2017. Als opvolger stelt het clubbestuur sportief coördinator Tom Van Imschoot aan.

Onder het trainerschap van Tom Van Imschoot haalt Lommel SK op de 26e speeldag, na een 1:2 overwinning bij Châtelet-Farciennes definitief de 1e plaats binnen in de reguliere competitie van de 1e amateurliga. De uiteindelijke kampioenschapstitel gaat echter, na een overbodige eindronde met KFC Dessel Sport en KMSK Deinze, naar het West-Vlaamse R Knokke FC. Daar Lommel SK als enige uit de top 4 voldoet aan de licentievoorwaarden, promoveert het naar de 1B-reeks voor het seizoen 2018-2019.

Lommel SK handhaaft zich in het seizoen 2018-2019 in de 1B-reeks nadat het eindigt op een 7e plaats. Na afloop van het seizoen op 15 mei 2019 kondigt de club de komst van twee nieuwe investeerders, sportconsulent Rudi Vandenput en de Israëlische sportadvocaat Udi Shochatovitch, aan. Udi Shochatovitch zal 2,6 miljoen euro investeren in de club. Rudi Vandenput wordt bestuurder en medeaandeelhouder van de club.

Met de komst van deze twee investeerders wil men de toekomst van de club en de jeugdwerking veilig stellen. Hierbij is het de uitdrukkelijke bedoeling om de jeugdwerking nog uit te breiden en om de supporters nauwer bij de clubwerking te betrekken door de oprichting van een Lommel SK Foundation voor de organisatie van sociale projecten.

Om dit alles in goede banen te leiden stelt de club Ronny Van Geneugden aan als technisch directeur en vervangt de IJslander Stefan Gislason, de naar KRC Genk vertrokken, Tom Van Imschoot als hoofdtrainer.

Oefenmeesters

SeizoenReeksTrainer(s)
2019-2020Eerste Klasse BStefan Gislason
2018-2019Eerste Klasse BTom Van Imschoot
2017-2018Eerste AmateurTom Van Imschoot
Wouter Vrancken (tot 28 oktober 2017)
bron: Wikipedia

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.